Facultatea de Finanțe și Contabilitate*

Facultatea de Finanțe și Contabilitate din cadrul Universității Româno-Americane promovează o abordare inovativă și holistică a cercetării și educației având ca misiune formarea de specialişti care să facă față provocărilor pe care le ridică angajarea în companii ce funcționează într-un mediu de afaceri din ce în ce mai tehnologizat şi digitalizat. Prin intermediul activităților didactice interactive și aplicative, programele de studii ale facultăţii oferă posibilitatea deprinderii competențelor și abilităților necesare pentru a construi o fundație solidă pe care să se poată dezvolta o carieră de succes în domenii extrem de competitive și pline de satisfacții.

 

Pentru a asigura un învățământ de calitate, centrat pe student, adaptabilitatea este cheia succesului în dezvoltarea academică a fiecăruia dintre noi, de aceea facultatea și-a reformat permanent oferta educațională, în contextul provocărilor actuale, precum și a progresului științifico-tehnologic, susținând permanent îmbunătățirea experienței studenților și a procesului de învățare.

 

Urmând programele de studiu ale Facultății de Finanțe și Contabilitate, studenții:

 • beneficiază de competența cadrelor noastre universitare în două domenii (Finanţe şi bănci; Contabilitate şi informatică de gestiune) provocatoare şi totodată interesante.
 • studiază domeniile de bază ale inovațiilor în domeniul financiar, al viitorului banilor și plăților, al tehnologiilor financiare (inclusiv a activelor de tip ”cryptocurrency”), ale sustenabilității finanțelor la nivel național și global, ale contabilității financiare și de gestiune.
 • îşi dezvoltă aprecierea critică asupra instrumentelor de analiză calitativă și cantitativă specifice finanțelor, băncilor, burselor de valori și domeniilor conexe, utilizate în fundamentarea de proiecte și programe.
 • dobândesc o înțelegere a sistemelor informaționale, prelucrarea informațiilor în vederea întocmirii de rapoarte financiar-contabile și/sau fiscal, a strategiei și a luării deciziilor în domeniul financiar-contabil.
 • îşi dezvoltă capacitatea de interpretare a rezultatelor obținute, identificarea și evaluarea oportunităților și riscurilor specific prin utilizarea de modele, metode, tehnici și indicatori de analiză financiară, bancară şi bugetară.
 • au oportunități ample de a integra teoria și practica și de a câștiga experiență reală în finanțe și contabilitate.
 • dobândesc cunoștințe academice adaptate pieței actuale a muncii aflate într-o permanentă evoluție şi transformare.
 • au capacitatea de a identifica oportunitățile de formare continuă şi de valorificare eficientă a resurselor şi tehnicilor de învățare pentru propria dezvoltare personală.
Mirela Enașel,
Mirela Enașel, JTI Switzerland - Manager Comunicare
Absolventă promoția 1999
Read More
Nu am aplicat la alte facultăți, am știut de la început că voi aplica la Universitatea Româno-Americană. Motivul a fost unul simplu – îmi doream să am acces la felul american de predare. Mama mea a fost cea care m-a îndrumat către URA. A fost foarte impresionată de modestia, bunătatea și viziunea domnul Ion Smedescu, Rectorul Fondator al Universității, preocuparea pentru a clădi ceva măreț pentru studenții români - campus modern, profesori buni care să formeze pe mai departe viitorii profesioniști. După absolvire m-am angajat; am aflat ulterior că au contat două lucruri și anume că lucrasem pe perioada verii la JTI și că absolvisem Universitatea Româno-Americană.
Rãdulescu Andra-Beatrice,
Rãdulescu Andra-Beatrice, Studentă anul III (2020-2021)
Read More
La început, Universitatea Româno-Americană a reprezentat pentru mine o opțiune, după care a devenit una dintre cele mai bune alegeri. Îmi amintesc mereu cu drag și emoție momentul și persoanele care m-au determinat să iau această decizie. URA reprezintă familie, experiențe, prietenii pe viață, emoții, competitivitate și nu numai. Nu îmi pot stăpâni zâmbetul atunci când mă gândesc la tot sprijinul de care am beneficiat în toți acești ani, atât din partea colegilor, cât și a profesorilor, în încercarea de a îmbina școala și serviciul. Tot URA este cea care mi-a oferit o perspectivă profesională și oportunitatea de a călători și de a-mi extinde orizontul. […]
Ulmeanu Simona-Georgiana,
Ulmeanu Simona-Georgiana,Studentă anul I (2020-2021)
Read More
Pentru mine este o onoare să fiu studentă în cadrul Universității Româno-Americane. Am ales această instituție pentru nenumăratele reușite academice și pentru absolvenții care acum excelează în varii domenii. Mulțumesc că mi-ați deschis ușile și promit să vă reprezint cu mândrie! Vă doresc succese remarcabile în valorificarea potențialului studenților și să rămâneți o instituție la fel de durabilă și excelentă!
Cãtuţ Maria-Emilia,
Cãtuţ Maria-Emilia, Absolventă promoția 2018
Read More
Universitatea Româno-Americană înseamnă performanță, profesionalism, excelență academică și un întreg mediu de cadre didactice de elită, oameni cu viziune, devotament, ce au creat milioane de experiențe unice generatoare a zeci și zeci de studenți ai viitorului. Într-un singur cuvânt, o mare familie!
Laurențiu Dumitru Andrei,
Laurențiu Dumitru Andrei, Secretar de Stat - Ministerul Finanțelor
Absolvent promoția 1997
Read More
Prin baza materială, prin calitatea cursurilor și a seminariilor, prin perseverență, prin profesionalismul profesorilor și colegilor - aș spune acum, dat fiind faptul că toți colegii sunt astăzi în funcții cheie, Universitatea Româno-Americană mi-a dat competențele pentru obținerea succesului pe piața muncii. Pentru mine, profesorii pe care i-am avut au fost, și vor fi, un model.
Balulescu Armand Florentin,
Balulescu Armand Florentin, Absolvent promoția 1997
Absolvent ACCA (2008) - Manager, Departamentul Tranzacții, Deloitte
Read More
[…] progresele realizate de Universitate față de perioada mea de studenție sunt extraordinare și sunt sigur că în aceste condiții Universitatea își va păstra locul în topul celor mai solicitate și eficiente instituții de învățământ superior din România.
Istrate (Cristian) Alexandra,
Istrate (Cristian) Alexandra, Absolventă promoția 2006
Read More
Cunoştințele dobândite în timpul facultății și experienţa bursei la James Madison University au făcut ca încrederea să devină atuul meu în tot ceea ce întreprind în cadrul companiei în care lucrez. Se spune că anii de studenție sunt cei mai frumoși, dar dacă ai ocazia să te bucuri de un corp didactic de excepţie și ai şansa unor colegi deosebiți, amintirea studenției devine omniprezentă.
Dumitru Laurențiu Andrei,
Dumitru Laurențiu Andrei, Absolvent promoția 1997
Director general adjunct, Direcția Generală Trezorerie și Datorie Publică - Departamentul Middle Office, Ministerul Finanțelor
Read More
Acesta este locul pentru a spune că, recunoașterea valorii ideilor și inițiativelor inovatoare lansate de indivizi și/sau comunități academice (ale căror merite sunt incontestabile) în secolul blogurilor cu schimbul instantaneu de informații peste granițe, a globalizării clasamentelor universitare, în care cunoașterea este cea mai valoroasă resursă a societății moderne, impactul general al acestor inițiative, prezente și viitoare, iar valoarea lor adăugată nu poate fi asumată și pusă în practică de o comunitate închisă, ci trebuie susținută de noi pentru viitor și oferind astfel garanția finalizării unei inițiative de succes a personalităților care și-au legat numele de consolidarea numelui Universității și au contribuit la prosperitatea societății românești. [...]
Mihaela Ștefănescu,
Mihaela Ștefănescu, Absolventă promoția 2004
Consilier superior - Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor
Read More
În anul 2000, un articol de ziar cu prezentarea noii facultăți de Studii ale Integrării Economice Europene a Universității Româno-Americane avea să-mi schimbe traseul profesional stabilit inițial spre zona economiei și ulterior spre protecția mediului. Universitatea m-a ajutat mult prin faptul că am învățat să caut informația, să gândesc integrat și să decid ce este relevant și ce nu este și m-a ajutat să observ mai bine realitatea economică.
Burcea Cristiana Mihaela,
Burcea Cristiana Mihaela,Studentă 2020-2021
Read More
[…] Universitatea Româno-Americană este altfel pentru că aici chiar poți fi mai mult decât un student. Oportunitățile legate de carieră și dezvoltare personală se ivesc la tot pasul, resursele de studiu sunt numeroase și variate, iar evenimentele din cadrul universității sunt cel puțin atrăgătoare. Mă bucur că am întâlnit cadre didactice amabile și dornice să ne sprijine, cât și colegi prietenoși alături de care am trăit aceste momente atât de însemnate în formarea noastră ca oameni. Pe scurt, am întâlnit o familie care ne dă aripi spre un viitor mai bun și care ne oferă bazele unei viitoare cariere de succes.
Crişu Alexandru-Marian,
Crişu Alexandru-Marian, Absolvent promoția 2013
Read More
Universitatea Româno-Americană mi-a devenit a doua casă de-a lungul celor cinci ani în care am studiat ”Economie și Afaceri Internaționale” și am făcut voluntariat în cadrul Departamentului de Studii Asiatice […]. A fost, cu siguranță, una dintre cele mai frumoase perioade din viața mea, un timp al învățării, al creșterii umane și profesionale, o perioadă în care am avut norocul și onoarea să cunosc oameni minunați, colegi și profesori […]. Tot ce am învățat la URA, în timpul cursurilor și în afara lor, m-a ajutat să îmi îndeplinesc vise care, la un moment dat, nu credeam că vor putea deveni realitate. Să vizitez Japonia, să studiez și să trăiesc acolo, apoi să muncesc într-un domeniu care îmi place, în mediul potrivit, alături de oameni pasionați, toate acestea au fost posibile datorită Universității Româno-Americane și oamenilor ei. […]
Păduraru Simona,
Păduraru Simona, Absolventă promoția 2008
Read More
Consider că facultatea absolvită mi-a facilitat inserția pe piața muncii în primul rând prin temele de actualitate abordate în timpul cursurilor pe parcursul celor patru ani de studii și prin materiile de actualitate studiate. Un alt factor extrem de important pentru mine a fost și expunerea internațională de care am beneficiat – grant Leonardo da Vinci în Marea Britanie – și care m-a ajutat să mă adaptez unui mediu de lucru extrem de pretențios. A fost o experiență foarte utilă care mi-a oferit șansa da a dezvolta competențe profesionale și personale și care a pus bazele carierei mele. […] În cei patru ani de URA am învățat o mulțime de lucruri interesante și am cunoscut oameni deosebiți atât din rândul colegilor, cât și al cadrelor didactice. Astfel am dobândit încredere în forțele proprii și dorința de afirmare în plan profesional. […]
Previous
Next

Absolvenții facultății pot allege să își construiască o carieră de success în diverse industrii, cât și în cadrul unor firme din toate domeniiile de activitate având competențe pentru următoarele categorii de posturi:

 • auditor financiar
 • auditor intern
 • analist de investiții
 • analist financiar-bancar
 • broker de tehnologii
 • consultant financiar-fiscal
 • consultant de investiţii
 • consultant plasamente valori mobiliare
 • expert contabil
 • expert financiar-bancar
 • expert fiscal
 • inspector financiar-bancar
 • inspector asigurări
 • manager bancă
 • manager de contabilitate
 • manager de riscuri financiare
 • ofiţer bancar (credite, marketing, produse şi servicii bancare)
 • specialist în analiza financiară
 • specialist în tehnologii financiare, specialist control risc

Programe de studii de LICENȚĂ:

 • Finanțe și Bănci (FB) * – 3 ani, IF (Ghid de studii – Download)
 • Contabilitate și Informatică de Gestiune (CIG) * – 3 ani, IF (Ghid de studii – Download)

Programe de studii de MASTERAT:

 • Finanțe și Tehnologii Financiare (FINTECH) – 2 ani, IF (Ghid de studii – Download)
 • Gestiunea și Auditul Afacerilor (GAA) * – 2 ani, IF (Ghid de studii – Download)
 • Finance (FIN) * – 2 ani, IF (exclusiv în limba engleză)

Programul de masterat “Gestiunea și Auditul Afacerilor” a fost acreditat în anul 2015 de către Association of Chartered Certified Accountants (A.C.C.A.) și reacreditat în 2021 pentru încă 5 ani.

 

PROGRAME DE STUDII UNIVERSITARE CU ”DUBLĂ DIPLOMĂ”:

 • ”Finance” – University of Siena, Italia (Study Guide – Download)

* organizat sub egida Facultății de Relații Comerciale și Financiar-Bancare Interne și Internaționale, până în anul universitar 2021-2022, inclusiv

Decan: Lect.univ.dr. NEDELESCU DUMITRU MIHAI

Scurtă descriere: A absolvit Facultatea de Relații Comerciale și Financiar-Bancare Interne și Internaționale din cadrul Universității Româno-Americană din București în 2001. Master specializarea Management Financiar Bancar în cadrul Universității Româno-Americană. Deține titlul de doctor în domeniul Finanțe din 2011 (Academia de Studii Economice, București).

Arii de competență profesională: Gestiune bancară, produse și serviciile bancare, international banking, eficiența investițiilor, planificarea financiară a activității companiilor, politici și practici financiar fiscale, monedă și politici monetare, Buget și trezorerie publică.

Arii de competență managerială: Creșterea vizibilității și prestigiului facultății; Optimizare și eficientizare a structurilor academice; Analiza și îmbunătățirea calității procesului educațional și a programelor de studii; Asigurarea sustenabilității programelor universitare de studii.

Contact: [email protected]

 

Prodecan: Lect.univ.dr. HORHOTĂ LUMINIȚA

Scurtă descriere: Doctor în Științe Economice, domeniul Contabilitate, specializarea Analiză economico-financiară (Academia de Studii Economice, București). Expert fiscal și manager proiecte de cercetare științifică finanțate din fonduri externe nerambursabile, în colaborare cu instituții de cercetare de renume național.

Arii de competență profesională: Finanțe, contabilitate, management financiar, analiză economico-financiară.

Arii de competență managerială: Consolidarea și dezvoltarea strategică a parteneriatelor cu mediul socio-economic; Dezvoltarea de parteneriate strategice cu diferite instituții din străinătate; Adoptarea măsurilor necesare pentru îmbunătățirea activităților didactice și de cercetare științifică.

Contact: [email protected]

Director Departament: Conf.univ.dr. Potecea Olga

 

Activitățile Departamentului de Finanțe, Credit, Contabilitate se circumscriu direcțiilor strategice  ale  universității cuprinse în cadrul planului strategic de dezvoltare instituțională, precum și celor  ale facultății. 

Obiectivul departamentului este de consolidare a poziției și de creștere a prestigiului prin intermediul cadrelor didactice, programelor de studii gestionate și studenților / masteranzilor săi atât în cadrul activităților didactice, cât și celor de cercetare științifică.

La nivelul departamentului se organizează comisii consultative constituite din membri, angajatori precum și specialiști în domeniu în vederea compatibilizării conținutului planurilor de învățământ și a disciplinelor aferente acestora cu cerințele pieței muncii. Modernizarea procesului de transmitere a informațiilor prin digitalizarea activităților didactice precum și creșterea componentei participative și stimulative a actului didactic prin introducerea cursurilor interactive reprezintă o prioritate a departamentului Finanțe, Credit, Contabilitate.

Universitatea Româno - Americană

Ne propunem să oferim soluții de Educație și Cercetare la un înalt standard de Calitate, într-un climat intern stimulativ intelectual atât pentru studenți, cât și pentru corpul profesoral.

Campus modern

Impresionant prin mărime, arhitectură, facilități și funcționalitate, servește drept laborator al modelării valorilor profesionale caracteristice studenților URA.

Avantajele noastre

Burse de studii și internshipuri în Europa, America de Nord și Asia

Studenții Universității Româno-Americane pot beneficia de experiențe internaționale atât în cadrul Programului Erasmus +, cât și în baza celor peste 100 de acorduri bilaterale ale Universității Româno-Americane.

Clubul Studenților CS-URA

O echipă de oameni extraordinari, locul unde evenimentul următor din cadrul facultății tale capătă contur – pentru ca tu să te bucuri de el și mediul în care ideile primesc valoare.

Consiliere academică și parteneriatul cu angajatorii

Universitatea dispune de un număr important de parteneriate încheiate cu angajatori din fiecare domeniu de studii, atât pentru a asigura tuturor studenților baze de practică/internshipuri, precum și numeroase locuri de muncă.

0
Facultăți
0
Studenți
0
Cursuri/an oferite de profesori internaționali
0
Țări în care studenții URA studiază
0
Locuri de cazare în campus
0
Programe acreditate

Galerie foto și social media